Massagetherapie

Deze vorm van lichaamsgerichte therapie gaat verder waar de holistische massage eindigt en richt zich op het hervinden van de verloren balans tussen lichaam en geest. Afgestemd op jouw verlangen(s) maken we samen een plan voor de sessies. Fysieke, emotionele, mentale, sociale en spirituele delen krijgen aandacht om de balans te herstellen of te verdiepen. Fysieke of emotionele klachten komen meestal voort uit een samenspel tussen deze verschillende delenDe symptomen verkennen en de balans verbeteren is wat deze vorm van therapie voor ogen heeft. Misschien herken je de signalen van je lichaam in tijden van spanning, maar neem je niet de tijd om daar aandacht aan te geven. Door aanraking ontspant je lichaam waardoor het mogelijk wordt om (oude) kwalen te behandelen, het lichaam in de juiste richting te leiden en de zelfhelende werking te stimuleren. Het ondersteunt jouw proces van persoonlijke groei.

Wanneer massagetherapie?

Massagetherapie is voor alle leeftijden geschikt en kan bij veel klachten worden ingezet. De behandeling werkt bij incidentele en chronische klachten, zoals.bij:

● hoofdpijn
● slapeloosheid
● spanningsklachten
● burn-out verschijnselen
● moeite met keuzes maken

● spijsverteringsstoornissen
● stress-gerelateerde klachten
● minder in je hoofd willen zitten
● weerstand als je wordt aangeraakt
● incidentele én chronische klachten

● een onverwachte wending in het leven
● moeite om over je problemen te praten
● lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak
● problemen van het bewegingsapparaat (chronische pijnen, zenuwpijnen, frozen shoulder, bekkenproblemen, SI-gewrichtspijn, etc.)

Of preventief: met massagetherapie kan je lichaam zich op tijd ontspannen en weer opladen. Zo voorkom je dat je overbelast raakt en er klachten ontstaan. Ook kan het helpen bij lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak. 
Massagetherapie kan bij vele andere therapievormen als ondersteuning worden ingezet. Aanraking zorgt ervoor dat het hormoon oxytocine wordt aangemaakt. Hierdoor verlaagt je stressniveau, het reguleert je bloeddruk, vochthuishouding en spijsverteringsstelsel. Ook zorgt oxytocine voor een verhoging van de pijndrempel, waardoor het pijngevoel vermindert.