Massagetherapie

Kan om verschillende redenen worden ingezet, afhankelijk van de individuele behoeften van de persoon:

 1. Lage rugklachten: Een pijnlijke onderrug, vaak toenemend in tijden van stress.
 2. Pijnlijke schouders en nek: Stijf en pijnlijk in de nek, bovenop of tussen de schouders. Ook dit neemt vaak toe in tijden van stress.
 3. Meer contact met je lijf: In je hoofd gebeuren hele nuttige dingen. Maar het leven wordt leuker wanneer je ook je lichaam mee kan laten doen.
 4. Pijnverlichting: Om pijn in het lichaam te verminderen. Van chronische stijfheid tot hoge spierspanning, of uitstraling naar heupen of benen.

 5. Stressvermindering: Het helpt om spanningen in het lichaam te verminderen en de geest te ontspannen. Dit kan helpen om stress en angst te verminderen en een gevoel van kalmte en welzijn te bevorderen.
 6. Versterkt immuunsysteem: Ontspanning versterkt het immuunsysteem waardoor het lichaam beter in staat is om infecties en ziektes te bestrijden.

 7. Verbeterde slaap: Massagetherapie kan helpen om de kwaliteit van de slaap te verbeteren, vooral bij mensen die problemen hebben met slapen door pijn of angst.

 8. Preventief: Zodat je lichaam zich op tijd kan opladen door ontspanning, waarmee je voorkomt dat je overbelast raakt en er klachten ontstaan. 
Of als ondersteuning bij vele andere therapievormen.
 9. Algeheel welzijn: Ten slotte kan massagetherapie bijdragen aan een gevoel van algeheel welzijn en verbeterde levenskwaliteit. Je voelt je beter in balans en meer verbonden met je lichaam.
  Massagetherapie is een waardevolle aanvulling op een gezonde levensstijl en helpt bij het bereiken van een betere fysieke en mentale gezondheid.